Näin valitset juuri sinulle sopivimman mönkijän peräkärryn

Miten valita juuri se oikea peräkärry mönkijälle? Mitä asioita on hyvä tietää ostopäätöstä tehdessä? Minkälainen kärry naapurin Sepolla on?

Mönkijä, moottorikelkka, pientraktori tai muu työkone on jo itsessään suuri investointi, jonka valintaan on käytetty aikaa ja energiaa. Kun tarve peräkärrylle ja lisävarusteille ilmenee, ei haluta tehdä hutipäätöstä siinäkään. Tämä on täysin ymmärrettävää ja siksi haluammekin auttaa sinua valitsemaan kerralla oikein! Usko pois, me olemme kuulleet kaikki kysymykset ja auttaneet asiakkaitamme jo vuosikymmenten ajan sopivan mönkijän peräkärryn valinnassa. Kokosimme yhteen tärkeimmät asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä.

Hahmota ensin, minkälaisessa ympäristössä ja mihin käyttötarkoitukseen tarvitset peräkärryä?

Ihan aluksi on tärkeintä lähteä liikenteeseen siitä, että mitä aiot kärrysi kanssa touhuta ja missä. Oletko esimerkiksi aikaisemmin kärrännyt saunan polttopuut kottikärryllä, mutta jatkossa haluat tuoda enemmän ja tehokkaammin polttopuita perille ja ehkä jopa naapureille asti?

Myös käyttöympäristö on tärkeää ottaa huomioon, eli vuodenaika ja maasto, missä kärryä tarvitset. Jos tarvitset kärryä pidemmille matkoille tai haastavimpiin maastoihin, silloin kannattaa valita ehdottomasti kaksiakselinen peräkärry, kuten Yleislavakärry. Pienessä pihassa ja kevyessä käytössä on taas suositeltavampaa ottaa yksiakselinen kärry. Yksiakselinen kärry, kuten Mökkikärry Lite, on ketterä pienessä pihapiirissä ja on ystävällisempi mm. hyvin pideltyä nurmikkoa kohtaan.

Pohdi myös, tarvitsetko kärryä useammassa paikassa?

Tarvitsetko kärryä vain yhdessä paikassa vai kenties kotona ja mökillä? Tällöin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kuinka näppärästi niin vetopelin kuin itse kärryn logistiikka hoidetaan. Tämä on asia, jota kannattaa pohtia myös itse kulkupelin valinnassa. Mönkijää on huomattavasti helpompi liikuttaa esimerkiksi auton peräkärryllä toiseen paikkaan kuin esimerkiksi maataloustraktoria.

Samaan aiheeseen liittyy myös niin mönkijän kuin peräkärryn säilyttäminen. Pienelle kärrylle on huomattavasti helpompaa löytää säilytysratkaisu, kun taas isommalle kaverille. Mieti siis tämäkin asia kuntoon. Jos meiltä kysytään, niin suomalaisen kädenjäljen kauneutta on kiva ihastella Ultratecin kärryissä paikassa kuin paikassa, mutta kokemuksen mukaan tästä voi kuitenkin tulla sanomista.

Minkälaisia ominaisuuksia sinun kannattaa valita kärryyn?

Ominaisuuslistat vaihtelevat ja enemmän on aina enemmän. Ominaisuuksia kannattaa kuitenkin peilata aina siihen, että kuinka paljon käyttötunteja arvioit peräkärrylle tulevan. Tarvitsetko kaikki käyttömukavuutta edistävät ominaisuudet, jos käyttötunteja tulee vuodessa vain muutamia?

Kaasujousituksen avulla pystyt helpommin hallitsemaan peräkärryn liikettä, joka lisää turvallisuutta sekä käyttömukavuutta. Kippiä tarvitset, kun tavoitteenasi on maa-aineksen siirtäminen. Takalaidan hydrauliikka vie homman taas pidemmälle ja tuo huomattavaa lisäapua suurempien kuormien kippaamiseen. Etu- ja takalaidan irrotettavuus tuo puolestaan lisää mahdollisuuksia eri kokoisten kappaleiden kuljettamiseen. 

Turvallisuus on kuitenkin asia, josta ei kannata koskaan tinkiä. Moottorivehkeet ja kärryt houkuttelevat erityisesti lapsia ja nuoria mukaan pihatöihin, ja mukavassa puuhassa voi joskus sattua vaaratilanteita. Aikuisten tehtävänä on pitää huolta turvallisesta käytöstä, mutta myös laitteiden ominaisuuksilla pystytään vaikuttamaan turvallisuuteen. Meidän toimintatapoihin Ultratecilla kuuluukin suunnitella ja testata kaikki tuotteet turvallisuus ja erityistilanteet huomioiden.

Mönkijän peräkärry on pitkäaikainen investointi ja käyttötarkoitukset voivat muuttua

Mönkijän peräkärry on pitkäaikainen investointi ja käyttötarkoitukset voivat muuttua ajan saatossa. Tällöin on hyvä jo ostovaiheessa tarkistaa, että minkälaiset lisävarustemahdollisuudet kärrylle on olemassa. Löytyykö lisävarusteita? Jos löytyy, niin mistä niitä saa ja kuinka helposti?

Me Ultratecilla olemme ratkaisseet tämän ongelman sillä, että kaikki tuotteemme sopivat aina modulaarisuutensa ansiosta yhteen. Hankkimalla esimerkiksi Yleislavakärryn voit helposti tarpeen vaatiessa valjastaa sen metsätöiden kuninkaaksi Tukkivarustuksella. Ultratecin kärryjen kanssa et voi mennä pieleen, sillä monipuolisen lisävarustevalikoiman pystyt aina muokkaamaan kärryäsi käyttötarkoituksiisi sopivaksi.

Tarkista vielä nämä asiat ennen kuin teet ostopäätöksen

Hups, vielä on asiaa! Kurkkaa vielä harkitsemasi peräkärryn paino. Mitä painavampi kärry, sitä vähemmän hyötykuormaa. Eli valitse mahdollisuuksien mukaan kevyempi kärry helpomman käsiteltävyyden ja hyötykuorman takia!

Valmistajalla on myös väliä niin jälleenmyyntiarvon kuin kestävyyden näkökulmasta. Luotettavan valmistajan kärryjen materiaalit ja osat kestävät aikaa ja kulutusta. Lisäksi kärryjen helppo huollettavuus sekä lisä- sekä varaosien saatavuus ovat asioita, joita arvostat aivan viimeistään muutamien käyttövuosien jälkeen! 

Paljon tuli asiaa, mutta älä huoli. Et ole ensimmäinen näiden asioiden kanssa paininut. Osaavat jälleenmyyjämme ja me autamme sinua enemmän kuin mielellämme sopivan mönkijän peräkärryn valinnassa! Kerro vain, mitä kärrätään ja minne!