Mökkikärry Lite on varma valinta omakotitaloasujan tarpeisiin

Tuntuvatko kottikärryt liian pieniltä pihahommiin? Tässä blogissa Ultratecin yrittäjä Timo Ruokolainen kertoo, miten hän on itse omakotitaloasujana helpottanut arkeaan Mökkikärry Liten avulla.

Jokainen omakotitaloasuja tietää, että talo ja pihapiiri eivät tule koskaan täysin valmiiksi. Jos mietitään pelkästään ulkotöitä, niin nurmikon leikkaaminen, lehtien haravointi, pensasaidan istuttaminen, polttopuiden pilkkominen ja kuljettaminen, hiekoittaminen sekä talvella tietenkin lumityöt ovat arkea kaikille oman pihansa kuninkaille.

Ulkona puuhastelu yhdessä perheen kanssa on mukavaa ajanviettoa, erityisesti silloin kun varusteet ovat kunnossa. Ultratecin valikoimasta Mökkikärry Lite onkin suunniteltu tällaisiin hetkiin omakotitaloasujan tarpeet huomioiden. 

Yksiakselinen Mökkikärry Lite on kevyt ja ketterä käyttää ja kohtelee pihapiiriä hienovaraisesti, sillä harva meistä haaveilee ylimääräisistä rannuista vastaistutetussa nurmikossa. 500 litran lava mahdollistaa isompien kuormien viemisen kerralla ja irrotettavien päätyjen ansiosta myös pidemmän puutavaran kuljettaminen luonnistuu mukavasti. Myös kippi on oiva ominaisuus kärryssä, joka jouhevoittaa esimerkiksi mullan tai lehtien siirtoa kärryistä pois.

Perusmallin mönkijä riittää vallan mainiosti kaveriksi

Petäjäveden kunnasta löytyy omaa pihaa ja rauhaa rakastavan Timo Ruokolaisen omakotitalo, jossa hän on asunut jo kymmenen vuotta. Timo asuu tyttärensä kanssa talossa, jota ympäröi jopa 3000 neliön kokoinen pihapiiri. Pihalta löytyy pirtin lisäksi autokatos sekä puuliiteri. Autokatoksen vierestä löytyy tuttua Ultratecin punaista, joka on tietenkin Mökkikärry Lite!

“Pihahommiin olen kokenut, että perusmallin mönkijät toimivat vetojuhtina erittäin hyvin. Ei tarvitse olla liian tehokas tai iso, sillä matkat eivät ole pitkiä tai kuormat isoja. Tällä hetkellä minulta löytyy Polariksen traktorimönkijä, mutta minulla on ollut aikaisemmin myös Arctic Cat -mönkijä ja sekin toimi tähän käyttötarkoitukseen loistavasti”, kertoo Timo, millaisella mönkijällä hän on pärjännyt omassa pihapiirissään.

Mökkikärry Lite on omakotitaloasujan luottotyöjuhta

Viimeisimpänä projektina Timolla oli kuorikatteiden levitys. Yhdessä naapureiden kanssa tehty 15 kuution kuorikatetilaus naapurikunnasta kipattiin tonttien rajalle. Kuorman saavuttua tehtävänä oli siirtää kate oikeaan paikkaan oman pihan puolelle. Tämäkin homma saatiin päivälliseksi valmiiksi, kun kottikärryjen sijaan katteet löysivät tiensä perille Mökkikärry Liten avulla. Kuorikatteen Timo viimeisteli paksupiikkisellä haravalla aloilleen.

Omakotitalon pihalta löytyy monenlaista puuhailtavaa. Polttopuiden pilkkominen ja kuskaaminen, multien levittäminen, kukkien istuttaminen ja välillä myös tuulenkaatojen hakeminen kuuluvat hommiin, joita Timo pihapiirissään touhuaa.

“Kärryä hyödynnän viikoittain. Syksyisin esimerkiksi lehtien haravoimiseen. Nostan lehdet kyytiin ja käyn kippaamassa parinsadan metrin päähän omalle paikalleen. Talveksi ajattelin hankkia lisävarusteeksi auran, jotta lumien kolaaminen ja pihatien auraaminen kävisi jatkossa vähän näppärämmin”, täydentää Timo.

Kun oikein haluaa hifistellä, niin kärryyn on mahdollista hankkia moottorisahateline, sahan näppärää kuljettamista varten. Tai sermi, joka on taas lyömätön puutavaran haussa. Kaasujouset pitävät puolestaan kipin ylhäällä. Mökkikärry Lite on kuten kaikki muutkin Ultratecin tuotteet muokattavissa aina omiin tarpeisiin sopivaksi, sillä kaikki osat sopivat aina yhteen. 


Pihalla on mukava puuhailla, kun hommat saadaan kerralla kuntoon

Timo on ollut Mökkikärry Liten tyytyväinen omistaja jo 15 vuotta. Vaikka kärryä on säilytetty surutta taivasalla, ei huoltotoimenpiteitä ole tarvittu kertaakaan. Vaikka samat pihahommat sujuisivat varmasti perinteisemmilläkin välineillä on vaikea ajatella paluuta takaisin “manuaaliseen”.

“Kyllä olen huomannut, että kun varusteet ovat kunnossa, niin herkemmin tulee pihatöihin lähdettyäkin. On mukavaa, kun tyttärenikin tykkää lähteä mukaan touhuamaan, kun hommat tulevat jouhevasti valmiiksi. Mönkijä ja kärry ovat myös helposti kuljetettavissa henkilöauton peräkärryllä, joten otan ne lähes aina mukaan, kun suuntaamme sukutilalle. Siellä kuskaan ruokatarpeita eläimille  ja rakennustarvikkeita pitkin tilaa”, kertoo Timo.